Friday, April 15, 2016


Baluta, zis si Strutul de la 4, aspirant la functia de primar de sector, si-a tras blog.
Dupa demisia fortata a lui Piedone, Baluta, fostul copil de mingi si ex- partener de afaceri al fiului acestuia, ii preia atribuţiile de edil. Si rupe si lantul de iubire, devenind cel mai infocat adversar al mentorului sau.
Fiind un pic mai destept ca noaptea, debutul si-l face printr-o gafa monumentala, adica isi da  demisia din functia de consilier, in conditiile in care un interimar nu poate ocupa aceasta functie, daca nu e membru in Consiliul Local. Prin urmare, toate actele semnate de Babaluta sunt lovite de nulitate. Prins in corzi, transforma o sedinta ordinara intr-una extraordinara, iar pe ordinea de zi pune invalidarea demisiei sale. Numai ca, la vot, 12 consilieri voteaza in favoarea retractarii demisiei, 13 impotriva. Meci pierdut, insa maestrul penibilului, boicotat fiind de cei care nu prefereaza culoarea rosie a partidului, ingroasa obrazul si merge mai departe.
Iesit din hibernare, omul tureaza motoarele la maxim. In era lui Piedone, desi bine infipt in functie, n-auzise nici dracu' de el, atat era de prins cu propriile afaceri.
Acum, inarmat cu selfie-stick-ul, nu-si mai vede capul de treburi.
Planteaza garofite, face adapost din cartoane unei  pisici aciuite prin curtea Primariei, organizeaza puciuri in scari de bloc, isi duce familionul la tiribombe, aduna gunoaie prin parcuri, palavrageste cu pensionarii, improspateaza vopseaua pe trecerea de pietoni. Si promite. De toate, tuturor.
Cred ca, daca i s-ar cere, ar fi in stare sa jure ca va aduce si gorila albastra din Uganda.
Cand ii vezi fata aia de McPuișor, chiar ca-ti vine sa iesi la vot.
 Doar ca sa nu iasa el.
Pana una alta, si-a depus candidatura si tatucul  Piedone. Omulpiedone, scuzat'. Ala care, cu potlogariile lui, a bagat o tara intreaga in doliu national., iar in prezent e printre preferatii procurorilor.
Deci incep luptele la 4, intre Zdreanta, Boarfa si asociatii (exceptie facand d-l Zara, care are sanse de a deveni primar, cat adevar contine enuntul ca pantalonii skinni emana virilitate).

Bonus:
http://cetateanul.net/articol-principal/daniel-baluta-primarul-sectorului-4-isi-pierde-controlul/
http://www.tolo.ro/2015/11/01/un-primar-acoperit-de-hirtii/

No comments: