Friday, August 17, 2012

Intru  pe mess, sa-mi anunt emokidul preferat, alergic la polen si la ultimele ore de curs, ca weekendul asta va avea motive sa fie un pic mai fericit- s-au virat banii de burse. 
Vad la status un mesaj ,  un "am plecat".
 Ma gandesc sa-i las totusi un offline, ca n-o fi prea departe. 
Ori s-a  dus sa-si faca un sandwich, la bucatarie, ori  e  la baie,  exersand  pe intuneric vreo miscare de lama, pt intretinere.
Trimit mesajul si ma pregatesc sa dau un copy paste si  colegilor, ca sa scap de grija, si sa ma intorc la ale mele. 
Alt status, scris de data asta intr-o limba care se pronunta cu noduri, si  care tradus, ar suna cam asa "plecata  si iou, dar ma sunati caz daca aveti nevoie de mine". Deep. Si avea si poza.
Te-as suna eu, doar ca sa te chem la mine in birou, sa-ti rup mana cu care ai scris mesajul ala, si sa te bat cu ea in cap, pana la epuizare.
 Am recunoscut-o usor,  pentru ca e  inconfundabila:  nu dupa tentativa de cur,  afisat in poza de la avatar,  de zici ca-i Anjelina Jolie, si nici dupa faptul ca, in realitate, zici ca-i un hobbit in fusta, ci pentru ca, si-n realitate, e la fel de proasta, precum o recomanda privirea. 
Dar asta nu-i reprima pornirile  de diva. Odata, cand am pus-o sa semneze ca a ridicat banii, desi  in buletin  e trecuta  Bituleanu nu stiu cum (ca mda,  e fata lu'...),   a ales sa-si lase autograful  cu numele de scena (ca v-am spus doar, fata  are porniri de diva) Bivoleanu. 
Si problema  n-a fost doar ca a gresit randul, semnand in dreptul altui coleg, ci ca, atunci  cand am verificat,  n-aveam nicio rumegatoare d-asta prin lista.
Cand m-am lamurit care-i faza, am acceptat  ca nimic in viata nu-i intamplator.
Am restabilit ordinea, indicand cu o sageata locul corect, si i-am acordat circumstante atenuante pt ca si-a asumat  cu sinceritate  inrudirea cu cealalta rumegatoare celebra, si anume, boul. 
Cum sa nu-i iubesti!
Intra intr-o zi fata unui personaj pe care-l stiti cu totii. Bursa de merit. Ridica banii de la casierie, trece pe la noi si semneaza, iese, si intra iar. 
-Auziti, io ce-am semnat acolo?Pentru ce-s banii astia?
Te-a premiat tac-tu, ca esti desteapta. Ce altceva sa zic?
 Ca viitoare soacra, ma doare! 
Baieti, luati-o  usor cu divele astea! Riscati nu doar  sa  suferiti vreo dezamagire, ca in viata, shit happens!   Cu disfunctiile erectile e mai complicat.
 Iar voi, analfabetaciunile naibii, puneti mana pe carte si n-o mai frecati aiurea pe facebook, mess sau prin cluburi. Stim, cartea-i grea, dar o sa vina vremea cand o sa trebuiasca sa mancati si voi o paine.
Rectific- sa munciti ca sa mancati si voi o paine. Si-atunci, ma tem ca o  sa vi se scoale sa vreti locul nepoata-mii, care invata pe rupte, e olimpica la mate, si are numai 10 pe linie, si mai e si frumoasa de pica. 
Sau al Biancai,  fata de zana_maseluta, care, la 14 ani , scrie niste chestii de intepenesti. Si tot cu 10 pe linie. Sau fata lui Iliuta, Jo, care face performanta in sport, si invata de-i sar capacele.
Sau al lui fiu-miu, care are o capacitate de a stoca si prelucra  informatii, de-mi vine sa-l iau la palme cand ma gandesc ca  si-a dezvoltat aceasta abilitate doar pentru ca, in restul timpului, e campion la Counter Strike si la frecat menta, lasand totul pe ultima suta de metri.
 Sau in general locul celor  care ar avea toate motivele sa fie in fata si nu vor avea loc de voi si de neamurile voastre proaste, fiind  nevoiti sa accepte joburi sub calificarile lor, sau sa plece afara, ca spalatori de vase. 
Ce va doresc eu insa, este sa ajungeti candva  prin arealul meu de raspandire, si sa va fac cunostinta cu niste oameni specializati in depasirea nivelului de incompetenta. 
Dar sa nu anticipam; pana atunci, asteptam cu interes ca lumea sa se inzdraveneasca, normalitatea sa se simta confortabil si pe la noi, voua  sa  va treaca aerele de mari personalitati, ca legumele din piata nu se vand singure.
Servus tuturor!

No comments: