Wednesday, October 5, 2011

My Second Life

Ieri am descoperit ca, dintr-o neglijenta personala, laptopul refuza sa mai colaboreze, nemairaspunzand la nicio comanda. Situatiile disperate cer masuri disperate, asa ca am inceput procedurile de resuscitare. Dupa ce-am încercat toate manevrele la care m-a dus capul pentru a readuce un calculator la viaţă ( adica restart, zgaltaieli, vorbit frumos, si din nou restart) laptopul meu s-a incapatanat sa ramana nepasator si rece.
Cand am constatat ca nu pot face nimic pt a-l resuscita fara sa-i ramana leziuni pe hard, si ca foarte probabil s-a dus dracu’ toata munca mea, si pe langa ea, si oarece chestii personale, am renuntat la tot excesul de ingeniozitate si am apelat la ultima veriga a lantului trofic. Adica la Ale. De felul lui, specialist IT, o specie absolut specioasa.
Deloc impresionat, primul lucru de care ma intreaba e daca am prestat vreun backup lately.

Mah, as fi prestat, dar m-a retinut tampitul obicei de a nu salva nicio informaţie. Nici pe suport intern, nici extern.
Nasol, imi confirma si el situatia.
(Bine, asta sintetizand, ca nu pot sa transcriu ofertele de gang bang pe care le-am auzit, si care ma vizau exclusiv pe mine, pentru ca, din cate mi-a dat de inteles, laptopul n-avea nicio vina.)
Lucru care mi-a dovedit , desi nu mai era cazul, ca baietii de la info au imaginatia activa. Spre norocul meu,si-a plimbat fizicul cu folos: a venit, mi-a scos laptopul din moarte clinica , iar mie mi-a redat, atat  pulsul normal, cat si chestiile alea , cu identitatea.
Numai onoarea mi-a ramas nereparata.

Ale, pentru ca stiu ca uneori iti mai faci vant si mai citesti pe-aci, iti fac acum, live si unplugged, o promisiune: aceea ca voi face si eu ce face orice femeie contemporana (nu rade,ca nu la aia ma gandeam), si anume,cate-un  backup periodic.
Ca sa-mi tin la adapost de intemperii my second life.
As vrea sa stiu daca nu stii vreo metoda sa  pot si in real life  sa dau un "save to external smth",ca sa nu mai ratez nicio ocazie,  cum ar fi fost ocazia de azi. 

Recunosc ca mi-ai incendiat imaginatia, de era  cat pe-aci sa-mi schimbi orientarea turistica. 
(Si-acu', zi tu ca n-am fost deep. Maine imi  pun si-o  poza. :P )

No comments: