Wednesday, August 15, 2012

E o lume foarte fucked up

Anul asta,  fara sa depunem mari eforturi ca sa le obtinem, pentru ca a fost si un interes electoral la mijloc, s-au alocat sume gonflate puternic la capitolul de burse.
 Teoretic, un lucru bun, insa intr-un institutie de fite, circuitul banilor nu este pe principiul vaselor comunicante. Si asta, lasand la o parte faptul ca legislatia a dat nastere  multor interpretari. 
Sau ca legile sunt descifrate de oameni care n-au nicio treaba cu asta, pentru ca, in ultimii  patru ani, au fost luati cu altele. Intai  sa-si scoata degetul din nas, apoi sa-si  termine  liceul,apoi sa absolve  Harvardul romanesc al imbecililor la Spiru, pt ca acum, sa  troneze pe niste functii cu potential decizional atat de mare, incat pt a nu se dezechilibra, si a-si produce singuri stricaciuni pe la mansarda, au ales sa-si recalibreze pozitia, introducandu-si iar degetul in nas. 

Chestia e ca, din septembrie anul trecut, pana in martie, anul in curs, copii orfani, prin lege, erau considerati doar cei cu ambii parinti decedati. Executantii acestor decizii(noi, restul), vreme de cateva luni, pana s-a facut revenirea pe articol,, am tot explicat unor tineri, deja defavorizati, de ce le  respingem  dosarele. 
Si asta chiar nu-i un lucru usor, ca te incarca destul de nasol la bibilica.  
Dupa care, a trebuit sa explicam ca sumele pt ei, s-au redus la 1/4 din ceea ce luau candva.
Pt ca, normal ca exista o explicatie oficiala, insa adevarul brutal este ca, bursierii sociali nu reprezinta esantionul care conteaza in viitoarele campanii electorale.
Iar pe scurt, tot anul a fost un haos.Venit la pachet cu reclamatii, medieri, contestatii, note explicative si multe telefoane.

La pol opus, aruncati  pe listele de performeri, si cativa copii de afaceristi cu greutate, progenituri de inalte fete de prin senat, cat si  beizadelele primarului.  Orice intrebare cu privire la ei, facea sa creasca  presiunea atmosferica din biroul oval, in functie si direct proportional cu importanta celui aflat de cealalta parte a firului.


Cum suntem compartimentul cel mai creativ, si intotdeauna ne place sa  fentam sistemul, am ales  calea cea mai neconventionala prin care  sa tinem aproape cu astia. Nu de alta, dar daca evita cu atata succes scoala, n-au cum sa-si ridice bursele la timp, nu? Iar noi vrem ca ei sa -si rupa venele prin club, nu sa stea acasa, sa invete, ca prostii..
 
(Sa mai spun ca, pt a obtine vreo bursa, se presupune ca macar prezenta si comportamentul social sa fie fara repros? Nu spun, ca tine de logica elementara, iar cei care ma citesc, sunt peste nivelul unei deductii atat de simple. Cat despre cei care fac selectia, si care sunt platiti cu putin peste salariul minim pe economie, si care n-au cu adevarat niciun cuvant de spus, ma abtin sa comentez. Nu-s ipocrita, si nu sunt in pantofii lor, ca sa stiu cum m-as descurca  eu in situatia asta. Stiu toti ca,  nu exista  nici macar  o minima justificare pt prezenta unora pe liste, o explicatie cat de cat  rezonabila. Banii primiti de astia, de obicei  se sparg  intr-o seara prin  cluburi. Locuri unde  sunt de-ai casei, dar unde de obicei consumatia se achita din banii parintilor).

.

 Si pt ca intotdeauna li s-a parut  ca am texte cu ei, pe langa nr de telefon si adresa de mess solicitate, mi-au lasat si adresele de pe facebook. Probabil cu speranta ca o sa le dau si like-uri pt fiecare moment  in care le fata mintea cate un pui.
De unde sa stie ei ca mie,ca accesarea  facebook-ului, mi se pare o uriasa pierdere de timp?
Daca incapatanarea unora de a-si expune trairile cele mai elementare s-ar putea canaliza spre lucruri cu adevarat constructive, cred ca am avea o sansa sa ne scoatem, pe noi si  tara asta, din kkt.


No comments: